• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

Juozas Lukša-Daumantas bendravimui ir bendradarbiavimui apjungė mokinius bei karius

Juozas Lukša-Daumantas bendravimui ir bendradarbiavimui apjungė mokinius bei karius

      Nauji mokslo metai Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje, kaip įprasta, prasidėjo nuo legendinio partizanų vado Juozo Lukšos-Daumanto prisiminimo bei pagerbimo renginių. Rugsėjo 4-oji - šio mūsų garsaus kraštiečio žūties diena, todėl tradiciškai, visi gimnazijos mokiniai ir ypač joje mokintis pradėję I, III klasių gimnazistai, šią dieną buvo supažindinti su svarbiausiais ir reikšmingiausiais J. Lukšos gyvenimo bei veiklos bruožais.

      Trečiadienio rytmetį, Juozo Lukšos-Daumanto atminimo renginiai gimnazijoje prasidėjo nuo J. Lukšos gyvenimą ir kovos kelią užfiksavusių fotografijų parodos atidarymo bei gimnazijos muziejuje esančių unikalių eksponatų apžiūrėjimo. Muziejuje saugomi asmeniniai Juozo Lukšos bei jo žmonos Nijolės Bražėnaitės Lukšienės asmeniniai daiktai: laiškai, fotografijos, knygos, apdovanojimai bei kita reikšminga medžiaga. Į renginį atvyko buvę laisvės kovotojai Juozo Lukšos brolis Antanas, ilgametis Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas bei bendražygis - Vytautas Balsys, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio štabo viršininkas, o taip pat Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro* viršininkas plk. ltn. Aleksiejus Gaiževskis su kitais šio centro pareigūnais bei kariais.

      Po to, mokiniai, mokytojai ir renginio svečiai nuvyko į Pabartupį (Alšėnų seniūnija), kur apžiūrėjo Juozo Lukšos-Daumanto žūties vietą bei padėjo gėles prie jo atminimui pastatyto paminklo. Čia gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas papasakojo apie Juozą Lukšą ir jo žuvimo aplinkybes, o Juozo Lukšos mokymo centro kariai Lietuvos laisvės gynėją bei jo bendražygius pagerbė kariniu saliutu.

     Vėliau renginys vėl persikėlė į gimnaziją, kur vyko iškilmingas Juozo Lukšos-Daumanto minėjimas ir bendradarbiavimo sutarties tarp Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos ir kariuomenės sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro pasirašymas. Minėjimo metu kalbėjo dimisijos kapitonas Antanas Lukša, dimisijos majoras Vytautas Balsys, pulkininkas leitenantas A. Gaiževskis ir kiti. Kalbėjusieji džiaugėsi gimnazijos bendruomene, kuri taip subtiliai puoselėja Juozo Lukšos atminimą, rūpinasi rezistencinio paveldo išsaugojimu ir patriotiniu mokinių ugdymu. Plk. ltn. A. Gaiževskis supažindino su mokymo centro veikla ir programomis, pakvietė glaudesniam tarpinstituciniam bendravimui.

     Renginio pabaigoje gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas ir mokymo centro viršininkas plk. ltn. Andiejus Gaiževskis pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios esmė - abipusis šių ugdymo bei mokymo įstaigų bendradarbiavimas, rengiant bendrus renginius, skatinančius pažangios patirties mainus, socialinę partnerystę ir patriotinį bei pilietinį jaunosios kartos ugdymą.

*Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras buvo įkurtas 2010 m. gruodžio 14 d. Vykstant Lietuvos kariuomenės transformacijai, pereinant nuo privalomosios karo tarnybos prie profesinės karo tarnybos modelio, kilo poreikis pertvarkyti karinio rengimo sistemą. 2010 m. pabaigoje Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko: Karo inžinerijos mokyklos, Žvalgų mokyklos bei M 113 šarvuočių vairuotojų rengimo centro pagrindu buvo įkurtas sausumos pajėgų vadovybės mokymo centras, kuris 2011 m. liepos 1 d. tapo atskiru sausumos pajėgų vienetu ir gavo Juozo Lukšos vardą.

Krs info

 

 

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien445
Šią savaitę1443
Viso1184234

Dabar lankosi

8
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos