• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

Vytautas V. Landsbergis: apie istoriją ir gyvenimą

Vytautas V. Landsbergis: apie istoriją ir gyvenimą

      Gimnazijoje tęsiamas renginių ciklas moksleiviams, skirtas Vasario 16-tai dienai paminėti. Vasario 13 d. gimnazijoje lankėsi žinomas režisierius, dainų autorius ir atlikėjas, rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

      V. V. Landsbergis gimnazistams pristatė savo naują dokumentinį filmą apie Lietuvos laisvės kovas „TRISPALVIS“. Naujasis filmas pasakoja apie režisieriaus pamėgtą Lietuvos pokario istoriją, tik šįkart kalbant ne apie konkretų žmogų ar įvykį, o mėginant sukurti apibendrintą pokario laisvės kovotojo portretą – nejuodinamą ir nešviesinamą, autentiškai piešiamą dvylikos to meto kovų liudininkų, buvusių partizanų ir jų ryšininkų. Filme be įtaigių dokumentinių pasakojimų yra ir vaidybinių scenų. Filme nemažai muzikinių intarpų, kuriuose partizaniškas dainas atlieka Ieva Narkutė ir Martynas Levickis.

      Susitikimo metu V.V. Landsbergis papasakojo ir apie vieną iš savo laisvalaikio veiklų – vasaros metu vaikų stovyklose kuriamus filmukus, kurių autoriai, operatoriai ir aktoriai patys vaikai. V.V. Lansbergis nemažai ir jautriai refleksavo apie dabartinę situaciją Lietuvoje, jaunimo vertybių devalvaciją, atsakomybės už Lietuvą ir jos ateitį stoką. Tuo pačiu, režisierius ir mūsų gimnazistus ragino jausti didesnę atsakomybę ne tik už savo, bet ir Lietuvos ateitį.

      Renginio pabaigoje svečias gimnazijos bendruomenę pradžiugino savo atliekamomis dainomis, o aktyviausiai dainavusius drauge, apdovanojo savo dainų kompaktinėmis plokštelėmis.

      Vytautas V. V. Landsbergis baigė Vilniaus Antano Vienuolio vidurinę mokyklą. Studijavo Vilniaus universiteto filologijos fakultete lietuvių filologiją, vėliau - kino režisūrą Tbilisio teatro institute, Jono Meko antologinių filmų archyve Niujorke. Kai Lietuvoje buvo atgauta Nepriklausomybė bei prasidėjo Atgimimas, pradėjo kurti archyvinius tautinius filmus apie šviesius Lietuvos žmones – partizaną Juozą Lukšą Daumantą, diplomatą Stasį Lozoraitį, krepšininką Arvydą Sabonį, skulptorių Vilių Orvidą, režisierių Joną Meką, poetus Henriką Nagį, Vytautą Bložę, Nijolę Miliauskaitę bei kitus iškilius lietuvių kultūros veikėjus. Per penkiolika kinematografinės kūrybos metų pavyko sukurti penkiolika dokumentinių filmų, o 2002 metais ir pirmą vaidybinį filmą vaikams „Jonukas ir Grytutė“. Paskutiniai V.V. Landsbergio darbai glaudžiai susiję su Lietuvos partizanų tematika (vaidybinis filmas “Kai aš buvau partizanas” (2008), dokumentinis “Partizano žmona” (2011)).

 

Vytenis Vitkauskas

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien492
Šią savaitę970
Viso1183761

Dabar lankosi

3
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos