• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

2015 m. rugsėjo 3 d. renginiai, skirti Juozui Lukšai – Daumantui atminti

2015 m. rugsėjo 3 d. renginiai, skirti Juozui Lukšai – Daumantui atminti

      2015 m. rugsėjo 3 d. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko renginiai, skirti Juozui Lukšai – Daumantui atminti. Šiuose renginiuose dalyvavo visų gimnazijos klasių mokiniai. Pirmokams, gimnazijos naujokams, buvo pristatytas Juozo Lukšos – Daumanto muziejus. Muziejuje gimnazijos direktorius V.Vitkauskas papasakojo apie Juozą Lukšą – Daumantą, jo kovą. Daug kalbėjo apie jo šeimą, mylimą žmoną Nijolę.

      Pirmokai taip pat lankėsi gimnazijoje veikiančiame Lietuvos ir užsienio lietuvių rezistencijos studijų centre. Pristatydamas centro veiklą mokytojas S.Skučas kalbėjo apie rezistenciją Lietuvoje ir pasaulyje, apie centre esančią metodinę ir mokslinę literatūrą, tyrimų kryptis. Gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui D.Račkys supažindino Ikl. gimnazistus su gimnazijos istorija, veikla, pasiekimais. Istorijos mokytoja J.Sipavičienė kalbėjo apie Garliavą. Mokiniai aktyviai dalyvavo prisimindami savo miesto istoriją, vardo kilmę, vardijo svarbiausias istorines Garliavos vietas.

      Gimnazijoje vyko ir filmų apie rezistenciją peržiūros. IIkl. gimnazistai stebėjo ir aptarė J.Vaitkaus  filmą „Vienui vieni“, IIIkl. – VytautoV.Landsbergio filmą „Partizano žmona“.

      Gimnazijos kieme mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti ginklus, kuriuos pristatė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro kariai.

      IVkl. mokiniai lankėsi Karininkų ramovėje ir Karo muziejuje.

      Į minėjimą, skirtą Juozui Lukšai – Daumantui atminti, atvyko gimnazijos Garbės svečias Antanas Lukša, Lietuvos  kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro viršininkas  pulkininkas leitenantas Aleksiejus Gaiževskis, Karininkų asociacijos atstovai. Minėjimą pradėjo gimnazijos direktorius V.Vitkauskas. Jis pabrėžė, kad šiandien istorijos pamoką jauniausiems gimnazijos mokiniams ves A.Lukša, pulkininkas leitenantas A.Gaiževskis. Mokiniai atidžiai klausė  A.Lukšos kalbos, įsiminė jo palinkėjimą  ir priesaką – pateisinti Juozo Lukšos vardą.  Mintis apie šiandieninę kariuomenę išsakė pulkininkas leitenantas A.Gaiževskis, apibūdino Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro veiklą. Renginio dalyvius sveikino gimnazijos merginų ansamblis, kuriam vadovauja muzikos mokytoja A.Šepetkienė. Baigdamas minėjimą gimnazijos direktorius pristatė Juozo Lukšos gimnazijos herbą, paaiškino jo simbolius.

      Ikl. gimnazistai, mokytojai, svečiai aplankė Juozo Lukšos žuvimo vietą Pabartupy. Gimnazijos direktorius ir svečiai prisiminė Juozo Lukšos – Daumanto žuvimo aplinkybes.  Lietuvos Laisvės Kovos sąjūdžio pirmininkas atsargos majoras  Vytautas Balsys pakvietė jaunimą domėtis Lietuvos istorija ir būti vertiems senelių ir tėvų atminimo. Mokiniai prie paminklo padėjo gėlių, kariškiai, pagerbdami Juozą Lukšą, saliutavo karinėmis salvėmis. 

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Danutė Juknevičienė

 

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien292
Šią savaitę2282
Viso1185073

Dabar lankosi

6
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos