Chemijos pamoka „Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centre”

Spausdinti

Chemijos pamoka „Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centre”

      Chemijos mokytoja Zita Ganusauskienė pasiūlė chemijos pamoką vesti kitoje erdvėje. Gegužės 11 d. chemijos pamoka vyko  Kauno technologijos universitete, kuriameįsteigtas modernus maisto mokslo ir technologijų centras. Maisto mokslo technologijų ir kompetencijos centras (MMTKC) yra pirmas toks centras Baltijos šalyse, aprūpintas unikalia pilotine įranga maisto pramonei, su kuria ir susipažinome ekskursijoje. Gamybinė ir moderni  įranga, pritaikyta maisto gamybai ir saugojimui, patraukė visų dėmesį, o realiai pamatyta studentų mokymosi aplinka paskatino įsivaizduoti ir save šioje srityje. 

Sužinojome, jog ši profesija yra ir dar ilgą laiką bus labai paklausi, o tai privertė susimąstyti apie galimybę ateityje studijuoti šį mokslą. Aplankytose mėsos, žuvies, pieno, duonos, fermentacijos, ekstrahavimo, bendrųjų tyrimų laboratorijose sužinojome daug informacijos ir naujienų apie maisto gamybos technologijas, svarbiausius Lietuvos maisto produktų gamybos problemų  sprendimus, mokslinius, praktinius ir metodinius būdus paslaugoms teikti. Susidomėti šia sritimi privertė ir galimybė ateityje šio centro laboratorijose sukurti savo maisto produktus, tokius kaip sūris, jogurtas, pienas, įvairūs mėsos gaminiai bei alus. Sužavėjo patalpų tvarka, griežtas higienos normų laikymasis, darbuotojų atsidavimas darbui. Galimybės apsilankyti ne tik kitose Lietuvos vietose, bet ir pamatyti pasaulį, atlikti praktiką užsienyje taip pat patraukė dėmesį mokinių, mėgstančių praplėsti akiratį. Taigi, laikas, praleistas Kauno technologijos universitete, neprailgo ir tikrai nenuėjo veltui.

Viktorija Vaidelytė IIIA 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos