Dovana - kelionė aktyviausiems geografams

Spausdinti

Dovana - kelionė aktyviausiems geografams

      ORLEN Lietuva -Mažeikių naftos perdirbimo gamykla, lenkiško kapitalo energetikos koncernas Lietuvoje. „ORLEN Lietuva“ priklauso vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo įmonė. Gamykloje galima perdirbti iki 15 mln. t. žalios naftos per metus. Įmonė įsikūrusi Mažeikių rajone, prie pat Lietuvos valstybės sienos su Latvija, apie 20 km į šiaurę nuo MažeikiųJuodeikių kaime.

      Įmonę šiuo metu sudaro: naftos perdirbimo gamykla, šiluminė elektrinė (buv. AB „Mažeikių elektrinė“), Būtingės naftos terminalas (buv. AB „Būtingės nafta“) ir naftos bei naftos produktų vamzdynai jungiantys Būtingės terminalą, naftos perdirbimo įmonę su „Draugystės“ naftotiekių tinklu (buv. AB „Naftotiekis“).

      Įmonės atstovai pasakojo kokių specialybių  darbuotojai reikalingi šiai įmonei,kokia darbuotojų darbo specifika,kokia įmonės perspektyva ir vieta pasaulio rinkoje.

      Šią ir kitą nemažiau įdomią informaciją ir nemokamą ekskursiją po didžiausią Lietuvos įmonę gavo aktyviausi gimnazijos geografijos žinovai, įvairių konkursų ir olimpiadų dalyviai.

      Dalyvavimas Europos socialinio fondo veikloje teikia ne tik įdomios informacijos, bet leidžia artimiau susipažinti su įvairiais objektais.

      Šiemet ESF veikla buvo orientuota į profesijų pasirinkimo galimybes, tad virtualiai teko bendrauti su aktoriais, renginių vedėjais ir kitų profesijų atstovais.

      Ši kelionė buvo organizuota ESF lėšomis.

Zita Talutienė
Zita Ganusauskienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos