Europos kalbų diena su KTU

Spausdinti

Europos kalbų diena  su KTU

      Rugsėjo 20 dieną Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos trečiokai kartu su anglų kalbos mokytoja Edita Liutkevičiene dalyvavo Europos kalbų dienos renginyje KTU.

      Renginys prasidėjo poligloto Svetozar Poštić pranešimu, kuriame jis pasidalino užsienio kalbų mokymosi patirtimi. Pranešėjas, šiuo metu mokantis 5 užsienio kalbas: serbų, anglų, prancūzų, rusų ir lietuvių, pabrėžė, kad norint išmokti naują kalbą svarbiausia yra noras ir susidomėjimas.

      Kitas kalbėtojas, Britas George East, šiuo metu gyvenantis Vilniuje, dalinosi įspūdžiais apie užsieniečiams juokingiausius ir sudėtingiausius lietuvių kalbos žodžius. O tai pasirodo yra keiksmažodžiai ir žargonizmai, pvz., „nepūsk man arabų“.

      Vertėja, knygų apžvalgininkė, literatūros kritikė Rasa Drazdauskienė kalbėjo apie tai, kaip lengva „pasiklysti vertime“ ir koks svarbus yra kultūrinis aspektas verčiant kūrinį. Pranešėja teigė: „Vertėjas yra ne tas žmogus, kuris išverčia žodžius, o tas, kuris išverčia kultūrą.“

      Kiek vėliau, pasibaigus pranešimams, vyko „protų mūšis“, kuriame mūsų gimnazistai — Morta Zdanytė, Lukas Dailidėnas, Janušaitis Ričardas, Giedraitis Domas, Aglinskas Augustas, Ieva Pupalytė ir Milda Virbickaitė —  laimėjo 5-ąją vietą, nors rungėsi net 21 komanda!

      Sveikiname gimnazistus ir linkime toliau tobulinti kalbinius gebėjimus bei domėtis supančiu pasauliu.

Evelina Glambinskaitė, IIIA

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos