Menų spalio renginių apžvalga

Spausdinti

Menų spalio renginių apžvalga

      Spalis gimnazijoje  buvo skirtas menams. Visą mėnesį mokiniai dalyvavo įvairiose meninėse veiklose. Pirmųjų klasių gimnazistai susipažino su spausdintine grafika, kūrė kartono spaudinius, parengė parodą „Linksmieji spaudinukai“  mokyklos erdvėse prie bibliotekos ir dailės kabineto. Ketvirtų klasių gimnazistės kūrė žemės meną iš rudeninių lapų, fiksavo kūrybos procesą  planšetėmis, nes rudens vėjai greitai ardė sukurtas lapų kompozicijas.

      Vyresnieji gimnazistai  vyko į Nacionalinę meno galeriją Vilniuje, kur aplankė  XX amžiaus lietuvių dailės  parodą, pamatė originalius dailininkų kūrinius, kuriuos anksčiau buvo regėję tik dailės vadovėliuose. Aplankyta ir žymaus lietuvių ekspresionisto Algio Skačkausko kūrybos paroda, kuri nepaliko abejingų ekstravagantiškiems jo paveikslams.

      Spalio menesio pabaigoje gimnazijos erdvėse pradėta eksponuoti IIIA klasės mokinės Guostės Šeinauskaitės fotografijų paroda, į kurios atidarymą susirinko nemažas būrys mokyklos mokinių ir mokytojų. Guostė – universali menininkė: ji žiūrovams padovanojo ne tik fotografijose užfiksuotas nuostabias gamtos akimirkas, bet ir įspūdingą šokio kompoziciją.

Dailės mokytojas    Linas Zizas

 

 

 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos