• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

„Karjeros diena 2019“

Šių metų lapkričio 15 dieną Garliavos J.Lukšos gimnazijoje dvyliktus metus iš eilės buvo organizuojamos karjeros ugdymo veiklos, skirtos pažintinei, praktinei veiklai, ugdančiai mokinių bendrąsias ir karjeros kompetencijas. Pagrindiniu ir svarbiausiu akcentu tapo gimnazistų susitikimai su skirtingų profesijų atstovais. Karjeros ugdymo veiklas planavo ir vykdė gimnazijos karjeros dienos organizavimo darbo grupė: E.Liutkevičienė, G.Orintienė, J.Burinskienė, L.Vainilavičienė, R.Žvinienė, R.Kamarauskaitė.  

Tądien mūsų gimnazijoje lankėsi J.Vitkaus inžinerijos bataliono išminavimo kuopos ir Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro kariai, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro, Kauno informacinių technologijų ir Kauno taikomosios dailės mokyklų profesijų mokytojai bei jų studentai, taip pat lektorė R.Škimelienė iš Darnaus žmogaus centro ir edukacinės bendrovės “Kalba.lt”. Svečiai pasklido po klases ir kitas patalpas, bendravo su mokiniais, supažindino juos su savo darbo specifika, studijų galimybėmis, vedė praktinius užsiėmimus, atsakė į rūpimus klausimus. IA,C,E klasių gimnazistų pageidavimu buvo suorganizuotos ekskursijos ir praktiniai užsiėmimai mokymo vietose: lazanijos gamyba Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, pirmosios pagalbos mokymai greitosios pagalbos stotyje, sportiniai užsiėmimai Lietuvos sporto universitete (LSU dalyvavo ir IIG klasės mokiniai).

Labdaros koncerte „PasiDalink“ dalyvavusių I-ų klasių mokinių grupelės ir pilietiškumo pagrindų mokytojos J.Sipavičienės atmintyje ilgai išliks skurstančių ir nepriteklių patiriančių žmonių išgyvenimai. Savanoriaudami “Maisto banko” organizuojamose akcijose mokiniai įvertino kokia svarbi kiekvieno iš mūsų parama, pagalba kitiems. Savanorystės dėka lengviau pasirinkti karjeros kelią, nes tai idealiausias būdas tobulėti, įgyti profesinių žinių ir atrasti savo stiprybes bei silpnybes.

Kalba.lt lektorė R.Škimelienė I-II kl. gimnazistams vedė paskaitą „Penki žingsniai kaip teisingai pasirinkti profesiją“. Paskaitos metu buvo kalbama apie karjeros etapus, apie specialybių gausą ir apie konkrečių veiksmų planavimą siekiant atrasti sėkmingą karjeros kelią. Gimnazistai domėjosi karjeros interesų sistema bei savo žinias įsivertino žaisdami Kahoot’ą. Daugiausiai teisingai atsakiusiųjų laukė fantastiški prizai – nemokama asmeninė karjeros konsultacija.

Profesiniai mokymų centrai – mokyklos paruošia mokinius ir integruoja juos tiesiogiai į darbo rinką. Profesinėse mokyklose galima išmokti ir įgyti įvairių praktinių specialybių, pradedant nuo žiniatinklio programuotojo, paramediko bei baigiant ta pačia mėgstama vadybos mokslo specializacija. Karjeros dieną gimnazijoje dalyvavę profesinių mokyklų atstovai I-II ų klasių mokinius supažindino su informacinėmis, meninėmis technologijomis, grožio ir socialinės gerovės krypčių specialybėmis bei atliko praktines užduotis. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro atstovai II-ų kl. gimnazistus supažindino su floristo, kirpėjo, socialinio darbuotojo ir apsaugos darbuotojo profesijomis. Mokiniai pasigamintus gražius floristikos suvenyrus parsinešė į namus. Kauno taikomosios dailės mokyklos atstovai vedė fotografavimo ir Ebru meno praktinius užsiėmimus.

Vyresniųjų klasių mokiniai vyko į KTU, VDU, Kauno kolegijos praktinius užsiėmimus ir kitus renginius.

Gimnazijos III-ų ir IVA klasių moksleiviai kartu su klasių vadovais ir lydinčiais mokytojais turėjo galimybę susipažinti su KTU elektronikos, gamtos mosklų, humanitarinių ir socialinių mokslų fakultetų erdvėmis, fakultetų veikla bei studijų reikalavimais. Mokiniai susipažino su robotikos, matematikos ir gamtos mokslų atviros prieigos laboratorijomis. Renkantis studijas KTU buvo akcentuojama tiksliųjų mokslų svarba. Apsilankymo metu dėstytojai motyvavo mokinius siekti tikslų, surasti mėgiamas veiklas, įgyvendinti idėjas, kurti, dirbti, pradėti savanoriauti jau mokyklos suole, tam, kad kuo anksčiau atrastų sau patinkančias veiklas.

2019 metų lapkričio 15 d. VDU mokslo ir studijų centre Kauno r.Garliavos J.Lukšos gimnazijos IIIB,IIIE,IIIG ir IVC klasių mokinai dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto organizuotame renginyje „Matuokis profesiją 2019 “. Gimnazistai iš pirmų lūpų išgirdo buvusių VDU absolventų (verslo plėtros, dainininkų, politikos, teisės, žurnalistikos, agronomų ir kt.) pasakojimus apie karjerą, sėkmės istorijas, profesines svajones bei sunkumus, kuriuos verta patirti, siekiant tobulėti kasdien.

Kauno kolegijoje apsilankę IVD ir IVB klasės gimnazistai buvo supažindinti su studijų programomis, stojamojo balo konkurso skaičiuokle, išgirdo patarimų kaip pasirinkti savo tolimesnį kelią. Kolegijoje gimnazistams vyko Manto Dilio paskaita „Kūrybiškumo metodai idėjoms įgyvendinti“. Taip pat mokiniai buvo supažindinti su maisto ruošimo, fermentavimo bei robotikos laboratorijomis, buvo pavaišinti studentų pagamintais ledais.

Renginys praturtino gimnazistus žiniomis, praktiniais gebėjimais, ryšių užmezgimu ir šiltu tarpusavio bendravimu.

Socialinė pedagogė G.Orintienė

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien380
Šią savaitę1766
Viso1155639

Dabar lankosi

10
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos