• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

VIRTUALI KARJEROS DIENA 2020

Lapkričio 26 dieną Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientai pagal individualius savo poreikius rinkosi juos dominančias paskaitas, konsultacijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Kauno technologijos universitete, Kauno kolegijoje, Lietuvos mokinių sąjungoje, Kalba.lt, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre ir kitose ugdymo institucijose.

Virtualių profesinio veiklinimo renginiųbuvo gausu visą savaitę nuo lapkričio 23 iki 28 dienos. Karjeros grupė sudarė savaitės veiklų sąrašą ir pateikė abiturientams naudingas nuorodas ugdymo karjerai paieškoms internete. Daugelis šių veiklų vyko ne pamokų metu, todėl pasirinkti tai kas aktualu tikrai nebuvo sudėtinga. O lapkričio 26 dieną, atsižvelgiant į abiturientų pageidavimus,buvo suorganizuotos Kauno technologijos universiteto paskaitos pristatant universitetą bei STEAM inžinerinių, technologinių mokslų studijas ir vyko Kalba.lt grupinė konsultacija apie pasikeitimus planuojantiems studijuoti Didžiojoje Britanijoje.

Gimnazijai bendradarbiaujant su Kauno rajono švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos vadovu Daliumi Balčiūnu buvo suorganizuotos KTU paskaitos pagal parengtą profesinio orientavimo programą STEAM. Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos specialistų trūkumas yra opi problema visoje Europoje. STEAM mokslai moksleivių yra vertinami kaip sunkūs, neįdomūs, tačiau paskaitų metu buvo akcentuojama šių mokslų svarba ir pritaikomumas kasdieniame gyvenime. 

Abiturientams, planuojantiems rinktis šios srities profesijas, KTU Studijų informavimo centro atstovė Giedrė Vainauskė pristatė priėmimo sąlygas, STEAM krypties studijų programas bei atsakė į rūpimus studijų pasirinkimo klausimus. Pranešimus skaitė KTU Cheminės technologijos fakulteto lektorė dr. Vida Malinauskienė bei Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto lektorius dr. Darius Mažeika. Mokiniai susipažino su cheminės technologijos, pramoninės biotechnologijos, taikomosios chemijos, maisto mokslų ir technologijos, aviacijos, gamybos inžinerijos studijomis. Lektoriai motyvavo mokinius siekti savo užsibrėžtų tikslų, surasti mėgiamas veiklas, įgyvendinti idėjas, kurti, dirbti jau mokyklos suole.

Kalba.lt studijų užsienyje vadovas Lietuvai Nerijus Leškys teigė, kad dauguma abiturientų studijas Didžiojoje Britanijoje atmetė išgirdę naujienas dėl Brexit ir tai, jog studijos EU piliečiams nebebus finansuojamos. Pasikeitus aplinkybėms atsirado dar viena galimybė gauti studijų finansavimą ir studijuoti UK nuo kitų metų, t.y. iki šių metų gruodžio 31 d. privaloma susitvarkyti leidimą gyventi Didžiojoje Britanijoje. Abiturientai buvo supažindinti kokių veiksmų reikėtų imtis jau artimiausiu metu.

Lietuvos sveikatos mokslų universito atvirų durų dienose abiturientai turėjo puikią galimybę susipažinti su studijų programomis, nuotoliniu būdu pamatyti laboratorijas, studentų darbus ir sudalyvauti pasirinktose dėstytojų paskaitose. Besidomintys studijomis universitete galėjo pasikonsultuoti rūpimais klausimais su Karjeros centro specialistu ir plačiau susipažinti su priėmimo 2021 m. sąlygomis.

Šiais metais jau tradiciniu tapęsKauno kolegijos "Praktikos ir karjeros dienos'20" renginių šūkis "Megzk ryšius, o ne kojines!", kuris apibrėžia galimybę kurti palankius ryšius tarp darbdavių ir potencialių darbuotojų.Abiturientai turėjo savarankiškai pasirengti savanorystės ar netgi darbo pokalbiui su įmonės/organizacijos atstovu.Tiesa, kiek jiems pavyko sudalyvauti realiame pokalbyje nesuskaičiuosime, bet išdrįsusiems save išbandyti, galime to palinkėti ir ateityje - drąsiai ieškoti ir atrasti atsakymus į visus rūpimus karjeros klausimus bei užmegzti sau palankius ryšius.

Lietuvos mokinių sąjungos organizuotose “Profesijų savaitė” veiklose savo patirtimi, profesijų ypatumais, užklupusiais sunkumais, motyvacija darbe, dalinosi tokie žmonės kaip istorikas Liudas Mažylis, gyvybės mokslų atstovas Aivaras Vilutis, renginių organizatorius Gediminas Jaunius, žurnalistės Jovita Valeikaitė ir Saulė Marija Gedrimaitė, kino ir televizijos atstovė Marija Kavtaradzė ir karjeros konsultantė Renata Škimelienė.

Karjeros organizavimo grupė

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien505
Šią savaitę2174
Viso1169971

Dabar lankosi

7
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos