• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

Mokykla — tai žmonės: mokytoja Asta Račkauskienė

Chemijos mokytoja ekspertė, Lietuvos chemijos mokytojų praktinės veiklos vertintoja.

Gimnazijoje dirba nuo pat įkūrimo – 1992 metų.

Ir pradėdama dirbti, ir dabar mokytoja Asta buvo aktyvi, iniciatyvi, smalsi, atsakinga, mokanti bendrauti.

Nuo jaunų dienų mokytoja turi du pomėgius – sportą ir muziką, yra baigusi ir sporto mokyklą, ir muzikos  – fortepijono klasę.

Nuo 1971 iki 1975 metų Asta Račkauskienė žaidė krepšinį Lietuvos moterų rinktinėje, buvo „Šviesos“ komandos narė.

Mokytoja Asta yra išleidusi septynias auklėtinių klases. Per  daugelį metų buvo  visko: kelionių, darbų, liūdnų ir labai linksmų nutikimų, auklėtinių sėkmių ir nesėkmių.

„Jau kur tik mes su auklėtiniais nebuvom – ir Paryžiuje, ir Prahoje, daugybę kartų lankėmės Lenkijoje. O kelionės po Lietuvą...turbūt visur buvome“, — sako A. Račkauskienė.

Paprašiau mokytojos papasakoti kokią nors linksmą istoriją iš mokyklos gyvenimo, ir štai: „Ruošėmės švęsti Mokytojų dieną. Sutarėme, kad nupirksim šakotį ir pavaišinsim juo mokytojus. Deja,  šakotis iš klasės dingo. Niekas nenorėjo prisipažinti, kad nudaigojo šakotį. Pirkom naują, mokytojus pavaišinom, o vėliau pavyko sužinoti, kad keturi vaikinai, nusinešę šakotį į gretimą statybos aikštelę, jį ten ir suvalgė. Sugėdinau juos. Po to visi keturi atnešė man po rožę – atsiprašydami.“

Ir dar vienas nutikimas, laimingai pasibaigęs:

„Labai norėjau parodyti mokiniams, kaip gryname deguonyje dega vandenilis ir,  atliekant bandymą, visa aparatūra išlakstė į šalis. Jungtys buvo guminės, taigi niekas nenukentėjo. O mokiniams labai patiko toks bandymas.“

Vienos biotechnologijų klasės mokiniai su pagarba prisimena, kaip mokytoja sugebėjo sustabdyti laivą, keliantį iš Klaipėdos į Kuršių neriją.

IIA klasė sutartu laiku atvyko į senąją Klaipėdos perkėlą, nes ekskursijos pabaigoje turėjo  aplankyti „Delfinariumą“. Bilietai iš anksto nupirkti, sumokėta internetu, laivas turi išplaukti  lygiai 13.00, o kelių merginų nėra — užtruko, mat, bepietaudamos Klaipėdos senamiestyje. Trys lydintys mokytojai susiginčija: palikti nusižengusiąsias ar prarasti pramogą ir pinigus? Sprendimą pasiūlo  mokytoja Asta — kodėl gi nepaprašius kapitono lukterėti  kelias minutes? Neįtikėtina: kelios mandagios frazės, perduotos per laivo prižiūrėtoją, ir kapitono atsakymas gautas — laivas palauks 5 minutes. Visi laimingi…

Mokytoja Asta sako nesvajojusi būti mokytoja. Norėjo būti gydytoja. Bet pradėjo dirbti – ir patiko. Patiko bendrauti su jaunais žmonėmis, įtraukti juos į tyrinėjimus, skatinti patirti atradimo jausmą. Kasmet bent keli mokytojos mokiniai, pasirinkę A lygio chemijos kursą, renkasi studijuoti mediciną. Kaip ir pačios mokytojos du sūnūs —  puikūs, daug pasiekę medikai, mokslininkai.

Už kryptingą gamtamokslinės tiriamosios veiklos organizavimą 2009 metais mokytoja Asta buvo pagerbta Kauno rajono Metų Mokytojo nominacija.

„Manau, kad investicija į žinias atneša  didžiausių dividendų“, – sako mokytoja A. Račkauskienė. — „Visi turi turėti didelių svajonių, jų siekti ir tikėtis, kad jos išsipildys. Svarbu, kad mūsų gimnazistai tai suprastų.“

Parengė Elena Raudaitienė

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien193
Šią savaitę1862
Viso1169659

Dabar lankosi

12
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos