• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

ERASMUS+ projekto „My Granny‘s dishes“ Nr. 2019-1-IT02-KA229-062123_3 dalyvių mobilumo savaitė Kroatijoje, 2022 balandžio 4-8 d. d.

Balandžio 3 dieną  sekmadienį 6 Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai: Saulina Morkūnaitė, Rokas Grigas, Ieva Aleškaitytė, Justas Launikonis, Simona Ivanauskaitė ir Rugilė Žvirblytė kartu su projekto koordinatore Edita Liutkevičiene ir mokytoja Alina Vitkauskiene išvyko į Kroatiją, Velika Gorica miestą netoli Zagrebo vykdyti projekto veiklų. Tai jau 4 mobilumas, kurį sėkmingai įvykdėme.

 Po sėkmingo skrydžio mokiniai apsigyveno kroatų šeimose ir tapo naujos šeimos dalimi. Pirmadienį, prasidėjus veikloms, mūsų mokyklos mokinė Saulina pristatė Lietuvą ir mokė visus ilgiausio lietuviško žodžio. Vėliau Rugilė ir Simona pristatė mūsų gimnaziją. Visoms šalims pristačius savas mokyklas ir šalis mokiniai susipažino dalyvaudami žaidybinėse veiklose . Po pietų laikas buvo skirtas  Kroatijos sostinei – Zagrebui. Pagal mūsų projektą mokiniai susipažįsta su šalies geografija, kultūra, paveldu aktyviai judėdami ir rinkdami informaciją. Antradienį Lietuvos, Kroatijos, Serbijos, Italijos ,Turkijos ir Belgijos mokiniai turėjo kultūrinę dieną. Visos šalys pristatė  vaisių ir daržovių konservavimo  žiemai būdus ir receptus pagal senąsias močiučių tradicijas, taip pat mokėsi padaryti  Podgutnicą ( tradicinį kaklaraištį, rišamą moterų išlydint vyrus į karą ar kelionę) , aplankėme muziejų, o vakare stebėjome IR „ dalyvavome“ tradicinėse  kroatų vestuvėse, kurias organizavo kroatų mokiniai bei folkloro ansamblis. .

Trečiadienis buvo tikra maisto diena, visos veiklos sukte sukosi apie maistą. Iš ryto aplankėme didžiausią Zagrebo turgų-tikrą maisto festivalį, o po pietų Justas, Ieva ir Rokas gamino tradicinius balandėlius ir dalyvavo „konkurse“ geriausiam patiekalui pagal močiučių receptus išrinkti. Tiek visko išragavus reikėjo aktyvesnės veiklos, kad atsikratyti tų kelių priaugtų kilogramų, tad ketvirtadienį buvo surengta dienos kelionė į Zagorje. Čia aplankėme etnografinį muziejų- kaimą Tumrovec bei užlipome į kalną, kur apžiūrėjome Velikij Tabor pilį.Tai buvo puiki treniruotė prieš kitos dienos veiklas. Penktadienis prasidėjo ramiai: mažieji projekto partneriai -darželinukai surengė gyvo garso koncertą, bei mokėsi kaip pasigaminti saldumynus be cukraus. Vėliau  vyko  projekto  veiklų apibendrinimas, jų vertinimas , sertifikatų dalyba bei  padėkos kalba. Tai buvo tarsi tyla prieš audrą. Po pietų teko kopti į Medvednicos kalną. Tai buvo tikras iššūkis, kurį įveikė tikrai ne visi. Ant kalno aplankėme pilį ir susipažinome su jos istorija. Tad kas nesudegino savo riebaliukų ketvirtadienį, tikrai atsikratė jų penktadienį, audringu savaitės  užbaigimu, nes vienas projekto tikslų-sveika mityba ir judėjimas užkertant kelią jaunimo nutukimui. Manome, kad visi projekto iškelti tikslai Kroatijoje buvo pasiekti. Grįžome visi pavargę ir laimingi. Dėkojame Erasmus+ už galimybę keliauti, pažinti, bandyti, mokytis.

Saulina Morkūnaitė, Edita Liutkevičienė, Alina Vitkauskienė

Garliavos Juozo Lukšos gimnazija

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien363
Šią savaitę1749
Viso1155622

Dabar lankosi

13
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos