• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

ERASMUS+ projekto „My Granny‘s dishes“ Nr. 2019-1-IT02-KA229-062123_3 dalyvių mobilumo savaitė Serbijoje, 2022 gegužės 9-13 d. d.

Laikas bėga ir mūsų projektas artėja prie pabaigos. Gegužės 8 d. sekmadienį grupė Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokinių kartu su projekto koordinatore Edita Liutkevičiene bei pagrindine projekto vykdytoja Alina Vitkauskiene išvyko į priešpaskutinį projekto vizitą Serbijoje. Mobilumo veiklos vyko Niš mieste Pravo Poslovna mokykloje pietų Serbijoje. Visos numatytos projekto veiklos įvykdytos sėkmingai.

Pirmadienį gegužės 9 d. rytas prasidėjo seniai pamiršto mitingo stebėjimu pakeliui į serbų mokyklą. Apžiūrėję mokyklą,  trumpai sudalyvavę pamokose susirinkome į viešbučio salę, kur  po trumpo šeimininkų koncertinio pasirodymo kiekviena partnerinė šalis pristatė savo mokyklą ir šalį, nes  vis kiti mokiniai dalyvauja mobilumo veiklose. Pakiliai nusiteikę visi skubėjome į miesto meriją, kur buvome pakviesti. Priėmimo merijoje metu buvome pagerbti ir nustebinti gausios vietinės žiniasklaidos dėmesio. Mokytoja Edita ir Gabrielė bei Arnas buvo paprašyti duoti interviu ir papasakoti apie vykdomą projektą bei pirmus įspūdžius Serbijoje. Interviu  ir reportažą galite rasti čia: https://www.youtube.com/watch?v=VzCQnWYQp_U

Po apsilankymo merijoje apžiūrėjome miesto tvirtovę bei pirmą kartą susipažinome su serbų kulinariniu paveldu.

Antradienis buvo skirtas projekte numatytai veiklai. Visos šalys kepėme blynus pagal močiučių receptą. Tie kurie nedalyvavo procese, tie sportavo, nes projekto vienas iš tikslų – mažinti jaunimo nutukimą. Prikepus pakankamai blynų, išėjome į Sokobanja miesto gatves ir dalinomės jais su miesto senoliais, vaikais ir stokojančiais. Buvo jautru ir prasminga.

Trečiadienio rytas prasidėjo Kaukolės Bokšto lankymu. Tai vieta labai svarbi serbų istorijoje. Po to vyko pasirinktų patiekalų gamyba-konkursas. Likę mokiniai dalyvavo užsiėmime, kurio metu stengėsi išspręsti skurdo ir bado problemą pasaulyje. Kūrybiškai bei vaizdžiai mišriose  grupėse turėjo pristatyti gautą problemą ir jos sprendimo būdus. Popiet Malča kaimely vyko serbų tradicinių ir šiuolaikinių vestuvių papročių pristatymas bei „šventiniai“ pietūs. Buvo labai autentiška ir naudinga patirtis.

Ketvirtadienį vykome į Jastrebač kalno papėdę, kur visi dalyviai galėjo pademonstruoti savo sportinius gebėjimus Avantura Parke. Po šios patirties visi dar kartą pagalvojo ar teisingai maitinasi—gal verta „atsisukti“ atgal ir labiau vertinti močiučių gamintą maistą be pridėtinių cukrų ir pan.

Penktadienis-savaitės veiklų įvertinimas, sertifikatai bei kiekvienos šalies pristatytas tautinis šokis---tikras tarptautinis  festivalis ir uždarymas.

Savaitė prabėgo greit. Mokiniai pilni įspūdžių, projekto veiklos įvykdytos, o svarbiausia visi supratome, kaip gera gyventi Lietuvoje. Tik mokėkime tai vertinti...

Projekto koordinatorė Edita Liutkevičienė

Pagrindinė vykdytoja Alina Vitkauskienė

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien265
Šią savaitę2205
Viso1156078

Dabar lankosi

6
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos