• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

Paskutinis Erasmus+ projekto „My Granny‘s dishes“  Nr.2019-1-IT02-KA229-062123 mobilumas Sicilijoje

Štai ir atėjo ta diena, kai turėjome išvykti į paskutinį mūsų projekto mobilumą—į Siciliją, Modica miestą, Principi Grimaldi mokyklą.

2022 m. gegužės 23-27 d. d. šešios merginos ir lydinčios mokytojos-projekto koordinatorė Edita Liutkevičienė bei pagrindinė vykdytoja Alina Vitkauskienė- praleido Sicilijoje ir įvykdė visas suplanuotas vizito veiklas.

Pirmoji projekto savaitės diena buvo skirta susipažinimui, savo šalies, mokyklos bei savęs pristatymui. Sutikti buvome labai šiltai- iškilmingai giedojome visų šalių himnus, išklausėme ES himną ir supratome, kad mes visi per 3 projekto metus tapome viena šeima vienijama tų pačių tikslų ir vertybių. Popiet vyko sportiniai žaidimai ir rungtys, kurios padėjo mokiniams ir mokytojams iš Serbijos, Kroatijos, Belgijos, Turkijos ir Lietuvos dar geriau susipažinti.

Antroji diena- Modica miesto pažinimas, siciliečių maisto gaminimo indų, įrankių bei patalpų apžiūra miesto muziejuje. Taip pat buvo inscenizuotos senovinės siciliečių vestuvės bei pademonstruoti vestuviniai papročiai ir apeigos. Vėliau vyko projekte numatytas maisto gaminimo „ čempionatas“, kur visų partnerių šalių komandos gamino, pristatė ir pateikė savo močiučių paveldo patiekalą.

Trečiadienis- kovos prieš jaunimo nutukimą ir blogus valgymo įpročius diena. Vykome į Cava d‘Ispica- archeologinį parką, kurio tarpekliu keliavome pėsčiomis. Vietiniame ūkyje buvome supažindinti su Sicilijos regiono kulinariniu paveldu, kuriame nėra jokių pridėtinių cukrų ar kitų nenaudingų ingredientų.

Ketvirtoji diena prasidėjo anksti, nes vykome į Sirakūzų miestą. Aplankėme Ortigia senamiestį, archeologinį Neapolis parką, stebėjome modernių vestuvių apeigas bei ragavome vietinės produkcijos.

Paskutinę projekto savaitės dieną vykome į Principi Grimaldi mokyklos mokomąjį ūkį prie jūros Pozzallo miestely. Ten mokiniai susipažino su regione auginamomis daržovėmis, vaisiais bei apžiūrėjo mokomąjį rugių lauką, kad prisimintume iš kur duona kasdieninė ant mūsų stalo. Tą pačią dieną dalyvavome seminare „ Slow food“( lėtas maistas), kurio metu mokiniams pristatyta natųralių produktų nauda mitybai ir nutukimo prevencijai. Vakare—projekto uždarymas. Jo metu įteikti dalyvio pažymėjimai, įvyko projekto mobilumo filmo , kurį kūrė visos šalių partnerių komandos, premjera. Dalyvavo vietinė televizija ir žurnalistai, miesto atstovai. Vaizdo įrašas čia: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.videomediterraneo.it%2Fnews%2Fattualita%2F16418-modica-erasmus-all-alberghiero-con-focus-sulle-ricette-della-nonna.html%3Ffbclid%3DIwAR1lH7_ZQOvkC2pAnwe-3s4eMcdTVXi2Fb3nECA_YzToK7gdtC3JJdmuwu8&h=AT3LtRPYXN2P-jRkraXN5YowaslLg3WU4Vy9p_s-giOjHyT9o4j-xSXaZXjiJYe-siEeLmTeNn_fiLyzEQ__feH4xSF4YX7QjeBp2ejroKCexCDWpXcPnfB4j57Ek6tx_S9mJA

Atsisveikinimo vakaro metu šokome nacionalinius šokius, buvo linksma ir tuo pat metu graudu, nes projektas baigėsi.

Didžiuojamės, kad nepaisant pandemijos sukeltų problemų įvykdėme projekte suplanuotas veiklas, išvykome į visus mobilumus, suradome draugų. Projektas suteikė daug patirčių, žinių ir džiaugsmo mūsų mokiniams. Ačiū ERASMUS+ už galimybę dalyvauti projektuose ir mokytis kitaip

 

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien421
Šią savaitę2305
Viso1166047

Dabar lankosi

6
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos