Spausdinti

Dviejų gimnazijų besitęsianti draugystė

Jau daugiau nei 10 metų tęsiasi Garliavos Juozo Lukšos ir Vokietijos Attendorn St.Ursula gimnazijų draugystė.

Rugsėjo 5-10 d. 7 gimnazijos II gimnazinių klasių mokiniai Justinas, Redas, Nedas, Ieva, Gabija, Ūla ir Kornelija kartu su anglų kalbos mokytoja draugystės pradininke ir puoselėtoja Edita Liutkevičiene buvo išvykę į Vokietiją. Ten mūsų mokiniai susitiko ir susipažino su vokiečių gimnazistais, pas kuriuos šeimose gyveno. Taip pat susidraugavo su Lenkijos, Anglijos, Airijos bei Norvegijos mokiniais.

Kelionės tikslas buvo palaikyti seniai užmegztus ryšius, pristatyti ir reprezentuoti savo šalį, miestą bei gimnaziją, dalyvauti tarpkultūrinėse diskusijose ir seminaruose, pamokose. Be to mokiniai vyko į Boną į Jungtinių Tautų būstinę, kur išklausė paskaitą apie šios organizacijos tikslus ir veiklą. Įdomi ir vertinga buvo kelionė į Kelną, kurio nuostabi katedra ir istorija paliko didelį įspūdį. Netrūko ir sportinės veiklos, kuri leido dar geriau pažinti save ir kitus.

Visų šalių delegacijos buvo labai šiltai priimtos Attendorn savivaldybėje, kur miesto meras pasveikino ir papasakojo Attendorn istoriją, kuris tą savaitę šventė 800 metų jubiliejų.

Mokiniai kelionės metu pagilino savo bendrąsias kompetencijas, pramoko vokiečių kalbos, sustiprino anglų kalbos žinias bei įgijo naujų žinių bei gyvenimiškų  patirčių.

Anglų k. mokytoja Edita Liutkevičienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos