Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu akcija „Moderni vergystė“

Spausdinti

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu akcija „Moderni vergystė“

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje 2020 m. spalio 20 d. teatro mokytoja Zita Butiškytė su teatro studijos nariais ir pagalbos mokiniui specialistėmis: Neringa Lukševičiūte, Lina Labatmediene, Gintare Orintiene vykdė kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu akciją.  Šios akcijos tikslas – atkreipti jaunimo dėmesį į galimą COVID-19 pandemijos poveikį socialiai pažeidžiamoms grupėms ir didėjančios prekybos žmonėmis rizikos.

Akcijos „Moderni vergystė" metu buvo įdomu stebėti ne tik minimalius „marionečių ir valdovų" aktorių veiksmus, bet ir stebėti praeinančiųjų reakcijas. Įtaigumą stiprino didelis veidrodis, atspindintis lipančius laiptais bei informacinis stendas I aukšte. Mokiniams taip pat buvo dalinamos skrajutės, kad susidūrę su prekybos žmonėmis atvejais, ar įtarę, kad kyla grėsmė, žinotų kur galima kreiptis pagalbos.

Pagalbą prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms teikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras (KOPŽI). Visą parą veikia pagalbos telefonu linija +370 616 9119, skirta panešti apie prekybos žmonėmis atvejus ir (arba) aukas. Konsultacijos telefonu prieinamos lietuvių, anglų ir rusų kalbomis visą parą, 7 dienas per savaitę.

Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.anti-trafficking.lt.

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos