Kauno tautinės kultūros centras organizavo respublikinį projektą „Giminės medis-2020“, skirtą Pauliaus Galaunės 130-osioms gimimo metinėms ir Tautodailės metams.

Spausdinti

Kauno tautinės kultūros centras organizavo respublikinį projektą „Giminės medis-2020“, skirtą Pauliaus Galaunės 130-osioms gimimo metinėms ir Tautodailės metams.

Projekto „Giminės medis-2020“ projektas buvo skirtas pakviesti: vaikus, jaunuolius ir jų šeimos narius, į simbolinę kelionę į savo šeimos praeitį, gimtąsias protėvių vietas: tyrinėti giminės istorinį paveldą, genealogiją, tapti šeimos muziejininkais, įprasminant tautos istorinę ir kultūrinę atmintį, ugdant pagarbą valstybei, jos istorijai, nacionalinei kultūrai, nes šeima – maža bendruomenė, valstybės pagrindas, jos istorijos pamatas.

2020-aisiais sukanka 130 metų, kai gimė Lietuvos dailės istorikas ir kritikas, grafikas, lietuvių profesionalios muziejininkystės pradininkas, nusipelnęs meno veikėjas Paulius Galaunė; vienas pirmųjų kaupė, tyrė, sistemino tautodailės ir profesionaliosios dailės kūrinius. Projektu „Giminės medis-2020“, siekiama tyrinėti, sisteminti, archyvuoti savo genealogiją – giminės, šeimos kilmės istoriją; giminės istorijos, kilmės įrašus, datas, vietovardžius, kūrybiškai, meniškai tai apipavidalinti ir perteikti.

Projekto dalyviai buvo kviečiami pasidalinti savo šeimos tradicijomis: užrašyti šeimos narių pasakojimus, prisiminimus apie svarbius savo šeimos įvykius, aprašyti papročius, šeimos tradicijas, saugomas relikvijas (daiktai, tautodailės, meno kūriniai).

Projekto kūrybinių darbų kryptys – „Mano šeimos istorija“, „Giminės medis“, „šeimos relikvija ir istorija“ ir „Giminės herbas“.

Projekte sėkmės sulaukė Kauno r. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos Tautodailės būrelio nariai. „Giminės medis“ srityje – I vieta Austėja Matiušinaitė IE Garliavos J. Lukšos gimnazija. „Giminės herbas“ srityje - 1 vieta Eimantas Čepukavičius IE, Renginyje taip pat dalyvavo ir srityje „Giminės medis“ parengė Gertrūda Leonavičiūtė ir Julija Pranciulytė II B. Garliavos Juozo Lukšos gimnazija. Gimnazistus rengė Alina Vitkauskienė, technologijų mokytoja metodininkė ir Kristina Grigaitė-Bliūmienė, anglų kalbos vyr. mokytoja.

Sveikiname nugalėtojus!!!

 

 

 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos