Profesinis mokinių veiklinimas teatro pamokose

Spausdinti

Profesinis mokinių veiklinimas teatro pamokose

Įvairių renginių, užsiėmimų metu gimnazistams padedama aktyviai pažinti profesijų ypatumus bei karjeros galimybes. Balandžio 6 dieną gimnazistai susipažino su teatro ir renginių organizatoriaus profesija. Teatro mokytoja, režisierė Z.Butiškytė pasidalino savo karjeros kelio paieškomis ir pristatė darbe naudojamas technikas.

Kas ką išmoksta per pamokas priklauso ne tik nuo mokytojo, bet ir nuo dalyvaujančiojo nuostatos - jo „vaidmens“. O koks tavo vaidmuo pamokose, koks vaidmuo kasdieniniame gyvenime? „Pirkėjo“, sūnaus/dukters, stebėtojo, abejingo ar teisuolio, o gal konfliktuojančio? 

Šį kartą ketvirtokų teatro pamokos vyko su „svečiais“: IIC bei ID klasių mokiniais. Nuo paprastų savijautos įsivardijimo pratimų, vaizduotės žadinimo bei teatrinių užduočių atlikimo grupėse. Ar galima išmokti pažinti save scenoje ir gyvenime? Žinoma, tik tereikia išdrįsti - nebijoti klausti, klysti, stebėti, mokytis. 

Tokios pamokos ne tik išlaisvina mokinių kūrybiškumą, bet ir praplečia jų pasaulėžiūrą, skatina domėtis įvairiomis gyvenimo sritimis. Labai greitai kiekvienai klasei (atskirai) prabėgo teatro pamokos laikas. Sakė, kad geros emocijos po pamokos pasiliko. Ar norėtumėte pakartoti teatro pamoką (tik kitaip)?  

Z.Butiškytė, G.Orintienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos