Gimnazijos 30-mečio išvakarėse interviu su gimnazijos direktoriumi Vidmantu Vitkausku

Spausdinti

Gimnazijos 30-mečio išvakarėse interviu su gimnazijos direktoriumi Vidmantu Vitkausku

1. Kokį turite žmogišką išskirtinumą, savitumą, pomėgius?

Gimiau po Ožiaragio zodiako ženklu ir esu dvigubai vyresnis už mūsų gimnaziją, kuri šiais metais mini savo įkūrimo trisdešimtmetį. Kaip ir kitiems, po šiuo Zodiako ženklu gimusiems Ožiaragiams, man yra būdingas reiklumas sau ir kitiems, atsakingumas, pareigingumas ir punktualumas.  Pagal savo prigimtį priklausau labai skirtingiems žmogaus charakterį ir temperamentą apibūdinantiems poliams – iš vienos pusės esu romantikas-idealistas, iš kitos – nuolat skubantis, greitai dirbantis ir net kalbantis maksimalistas, kuriam būdingos sangviniko-choleriko savybės. Vertindamas savo gyvenimo metais sukauptą patirtį ir įgytą bendražmogišką, pedagoginę bei vadybinę patirtį, save priskiriu prie tų žmonių, kuriems būdingos konservatyvios pažiūros, liberalus mąstymas ir demokratinis veikimas. Jei per pirmąją savo gyvenimo pusę daugiau laiko skyriau aktyviai visuomeninei ir politinei veiklai, tai dabar daugiau laiko skiriu sau ir savo artimiesiems. Dabar vėl daugiau keliauju, skaitau ir net ieškau artimesnio ryšio su paslaptingomis tikėjimo tiesomis.

2.Įsimintinas įvykis apie gimnaziją, prisiminimas, mokinių pokštas, linksmas, o gal liūdnas nutikimas.

Įsimintinų įvykių ir nuotaikingų momentų mokykloje buvo ne vienas. Tai ir spintoje prieš pamoką pasislėpę mokiniai, ten vėliau turėję ištupėti visą pamoką „nepastebėti“ mokytojo, tai ir susikeitę klasėmis mokiniai, taip iškrėsdami nuotaikingą išdaigą naujai pradėjusiam dirbti mokytojui, tai ir per I aukšto langus į mokyklą „ėję“ jaunesnių klasių mokiniai, kurie norėjo tokiu būdu patekti  į mokykloje organizuojamas diskotekas, tai ir mokinių rankomis sutvarkytos visos mokyklos patalpos už lengvabūdiškai išvartytas šiukšlių dėžes. Dėkui, Dievui, kad visa tai, ką aš čia išvardinau buvo tik vaikiškos išdaigos bei jaunatviškos šėlionės, o nepiktybinis kenkimas ar mokyklos turto niokojimas.

Ankstesniųjų metų mokiniai ir ypač jų tėvai turėtų dar gerai atsiminti mūsų mokinių tėvams mokykloje organizuotas diskotekas, kuriose buvo „leidžiama“ 1980-1990 metais skambėjusi populiari muzika. Gal norite sužinoti, kas buvo tų diskotekų vedantieji? Ogi Linas ir Vidmantas, t. y. tuo metu ir dabar gimnazijoje dirbę bei dabar dirbantys pedagogai – dailės mokytojas L. Zizas ir direktorius V. Vitkauskas.

3. Kodėl esate čia?

Būti mokytoju svajojau jau vaikystėje, todėl, kai bebaiginėjant vidurinę mokyklą studijuoti pedagogiką man patarė mano mama ir kai kurie mano mokytojai, ilgai nesvarsčiau. Pasirinkau istorijos-pedagogikos studijas Vilniuje. Visuomet domėjausi istorija ir visuomet lengvai bendravau ne tik su savo bendraamžiais ar jaunesniais bičiuliais, bet ir su gerokai vyresniais bendraminčiais. Ir ne tik su jais. Visuomet ieškojau būdų, kaip rasti bendrą kalbą ir susitarti su kitaip besielgiančiais ar kitaip mąstančiais oponentais. Tai, tikriausiai, yra dėl to, kad esu tolerantiškas ir linkęs į kompromisus. Todėl niekados nesigailėjau pasirinktos pedagogo profesijos ir kelio. Nes istorija man yra hobis, o  bendravimas su žmonėmis ir lyderiavimas bei vadovavimas kitiems, buvo ir yra viena iš man būdingų savybių. Visuomet norėjau dirbti mokykloje, kurioje būtų galima kurti ir įgyvendinti jos viziją, formuoti mokyklos tradicijas ir kultūrą. Todėl, kai pasiūlė tapti šios mokyklos direktoriumi ir imtis atsakomybės kurti ją nuo nulio, nedelsdamas sutikau. Ir esu čia, šioje mokykloje, jau beveik 30 metų. Ir niekados nepasidaviau pagundoms ar pasiūlymams palikti ją ir daryti karjerą kitose veiklos srityse. Todėl, kad čia mano mokykla, mano mokiniai ir mano mokytojai. Mano bendraminčiai ir mano bendražygiai. Savo veikla ir darbais ne tik padėję kurti mokyklą, bet ir sukurti pirmą gimnaziją Kauno rajone, padėję padaryti ją žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

4. Kuo didžiuojatės?

Iš dalies ką tik atsakiau į šį klausimą. Didžiuojuosi atliktais darbais ir pasiekimais – kurių autoriai ir bendradarbiai buvo tuometiniai bei dabartiniai mokytojai, pavaduotojai, visi kiti darbuotojai, o taip pat mokiniai ir jų tėvai, kurie visą šį laiką aktyviai dalyvavo mokyklos gyvenime, savo laimėjimais garsino gimnaziją, savo geranorišku darbu ir net lėšomis kūrė bei puoselėjo mūsų Alma Mater. Didžiuojuosi ir gerbiu tuos, kurie buvo su manimi net ir tada, kai man ar mokyklai buvo sunku; kurie nuoširdžiai padėjo bei patarė, kai iškildavo kokių nors nenumatytų sunkumų. Tokius savo kolegas, mokinius ir jų tėvus visados labai vertinau ir vertinu.

paruošė ISG

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos