Bendradarbiavimas su socialiniais partneriais: VDU FILOSOFIJOS KATEDRA

Spausdinti

Bendradarbiavimas su socialiniais partneriais: VDU FILOSOFIJOS KATEDRA

Siekiant populiarinti filosofijos mokslą ir VDU filosofijos bakalauro programą Vytauto Didžiojo universiteto Filosofijos katedros dėstytojai parengė skirtingų paskaitų ciklą, populiariai ir suprantamai pristatantį šiuolaikinę filosofijos mokslo problematiką.

2022 m. gegužės 23 dieną prof. dr. Gintautas Mažeikis paskaitoje „L.Donskis ir faustiškosios asociacijos” su I-IV kl. gimnazistais aptarė vaizduotės problematiką ir ją formuojančius veiksnius. Buvo analizuojami Prometėjo, Liuciferio, Odisėjo, Fausto, Mozės, Abraomo prototipai ir kokius kultūros raidos horizontus jie atveria, kaip išreiškia Europietiškosios dvasios tapsmą.

Dokt. Adas Diržiopaskaitoje „Siaubinga vaizduotė ar siaubinga tikrovė?” buvo kalbama apie naują filosofinio mąstymo atvejį - šiuolaikinius realizmus, kurių tarpe yra bandoma atrasti galimybę kalbėti apie tikrovę esančią anapus žmogaus. Todėl čia orientuotis padeda siaubo kultūra (literatūra, kino filmai, kompiuteriniai žaidimai) nuolatos suinteresuota analize to, kas mums yra nepažįstama.

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos