Paskutinis Erasmus+ projekto „My Granny‘s dishes“ Nr.2019-1-IT02-KA229-062123 mobilumas Sicilijoje

Spausdinti

Paskutinis Erasmus+ projekto „My Granny‘s dishes“  Nr.2019-1-IT02-KA229-062123 mobilumas Sicilijoje

Štai ir atėjo ta diena, kai turėjome išvykti į paskutinį mūsų projekto mobilumą—į Siciliją, Modica miestą, Principi Grimaldi mokyklą.

2022 m. gegužės 23-27 d. d. šešios merginos ir lydinčios mokytojos-projekto koordinatorė Edita Liutkevičienė bei pagrindinė vykdytoja Alina Vitkauskienė- praleido Sicilijoje ir įvykdė visas suplanuotas vizito veiklas.

Pirmoji projekto savaitės diena buvo skirta susipažinimui, savo šalies, mokyklos bei savęs pristatymui. Sutikti buvome labai šiltai- iškilmingai giedojome visų šalių himnus, išklausėme ES himną ir supratome, kad mes visi per 3 projekto metus tapome viena šeima vienijama tų pačių tikslų ir vertybių. Popiet vyko sportiniai žaidimai ir rungtys, kurios padėjo mokiniams ir mokytojams iš Serbijos, Kroatijos, Belgijos, Turkijos ir Lietuvos dar geriau susipažinti.

Antroji diena- Modica miesto pažinimas, siciliečių maisto gaminimo indų, įrankių bei patalpų apžiūra miesto muziejuje. Taip pat buvo inscenizuotos senovinės siciliečių vestuvės bei pademonstruoti vestuviniai papročiai ir apeigos. Vėliau vyko projekte numatytas maisto gaminimo „ čempionatas“, kur visų partnerių šalių komandos gamino, pristatė ir pateikė savo močiučių paveldo patiekalą.

Trečiadienis- kovos prieš jaunimo nutukimą ir blogus valgymo įpročius diena. Vykome į Cava d‘Ispica- archeologinį parką, kurio tarpekliu keliavome pėsčiomis. Vietiniame ūkyje buvome supažindinti su Sicilijos regiono kulinariniu paveldu, kuriame nėra jokių pridėtinių cukrų ar kitų nenaudingų ingredientų.

Ketvirtoji diena prasidėjo anksti, nes vykome į Sirakūzų miestą. Aplankėme Ortigia senamiestį, archeologinį Neapolis parką, stebėjome modernių vestuvių apeigas bei ragavome vietinės produkcijos.

Paskutinę projekto savaitės dieną vykome į Principi Grimaldi mokyklos mokomąjį ūkį prie jūros Pozzallo miestely. Ten mokiniai susipažino su regione auginamomis daržovėmis, vaisiais bei apžiūrėjo mokomąjį rugių lauką, kad prisimintume iš kur duona kasdieninė ant mūsų stalo. Tą pačią dieną dalyvavome seminare „ Slow food“( lėtas maistas), kurio metu mokiniams pristatyta natųralių produktų nauda mitybai ir nutukimo prevencijai. Vakare—projekto uždarymas. Jo metu įteikti dalyvio pažymėjimai, įvyko projekto mobilumo filmo , kurį kūrė visos šalių partnerių komandos, premjera. Dalyvavo vietinė televizija ir žurnalistai, miesto atstovai. Vaizdo įrašas čia: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.videomediterraneo.it%2Fnews%2Fattualita%2F16418-modica-erasmus-all-alberghiero-con-focus-sulle-ricette-della-nonna.html%3Ffbclid%3DIwAR1lH7_ZQOvkC2pAnwe-3s4eMcdTVXi2Fb3nECA_YzToK7gdtC3JJdmuwu8&h=AT3LtRPYXN2P-jRkraXN5YowaslLg3WU4Vy9p_s-giOjHyT9o4j-xSXaZXjiJYe-siEeLmTeNn_fiLyzEQ__feH4xSF4YX7QjeBp2ejroKCexCDWpXcPnfB4j57Ek6tx_S9mJA

Atsisveikinimo vakaro metu šokome nacionalinius šokius, buvo linksma ir tuo pat metu graudu, nes projektas baigėsi.

Didžiuojamės, kad nepaisant pandemijos sukeltų problemų įvykdėme projekte suplanuotas veiklas, išvykome į visus mobilumus, suradome draugų. Projektas suteikė daug patirčių, žinių ir džiaugsmo mūsų mokiniams. Ačiū ERASMUS+ už galimybę dalyvauti projektuose ir mokytis kitaip

 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos